Over Ons

Al van jongs af aan was ik erg begaan met het milieu en met het welzijn van dieren.  Toen ik 12 was, besliste ik om vegetariër te worden. Destijds (zo'n 26 jaar geleden dus), was dat nog niet zo vanzelfsprekend als dat het nu is. Naarmate ik ouder werd, begon ook het ecologische aspect van onze voeding mij meer en meer te interesseren. Melk en melkproducten eet ik al jaren niet meer.

Ik woon samen met mijn man en mijn 2 kinderen in het mooie Oudsbergen in Belgisch Limburg. Onze kinderen worden vegetarisch opgevoed. We zijn bij de 'Mooimakers' en gaan vaak zwerfvuil oprapen. Voor onze woning hebben we gekozen voor groene stroom en zonnepanelen. We hebben een compastbak, en sorteren al ons afval heel nauwkeurig. Een groot deel van onze kleding is tweedehands. Zo proberen we op veel verschillende manieren onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Begin 2019 leerde ik voor het eerst 'zero waste' en 'low waste' producten kennen. Producten met een zeer lage of geen impact op het milieu, zonder (micro) plastic. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Alleen waren deze producten niet gemakkelijk te vinden bij ons in de buurt. Dus besliste ik om hier zelf mee te starten via een webwinkel. En zo werd 'Bol en Muis' geboren. Bol en Muis zijn de troetelnamen voor onze twee kinderen van 11 en 8. 

In mijn webwinkeltje vind je dus allerlei producten voor alledaags gebruik, die een stuk milieuvriendelijker en duurzamer zijn dan klassieke producten. Bijvoorbeeld de waseitjes van Eco Egg, de fantastische zeepjes van Werfzeep, de heerlijke shampoo van Fair Squared, .... Het zijn allemaal producten die wij zelf ook gebruiken en waar ik enorm enthousiast over ben! Mis je nog iets in de webshop? Laat het  dan zeker weten!

Ik doe mijn werk voor Bol en Muis in bijberoep. Het is niet mijn ambitie om de grootste of de goedkoopste te zijn. Ik kies bewust voor een mooi basisaanbod. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bereiken met dit mooie aanbod aan duurzame producten om op die manier bij te dragen aan het verminderen van onze gigantische afvalberg. 

© 2019 - 2021 Bol en Muis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel